Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Helse- og omsorgsminister Bent Høie besøker Telemark 24. februar

Statsråd Høie skal besøke Haugmotun omsorgssenter i Notodden, Borgestadklinikken, Sykehuset Telemark og Mental Helse i Skien.

Kl. 12.20 – 13.20: Haugmotun omsorgssenter i Notodden

"Livsglede for eldre" er en viktig aktør for å realisere målene i eldrereformen Leve hele livet om mer aktivitet og økt livsglede på sykehjemmene. Notodden kommune jobber for at sykehjemmene i kommunen skal få status som " livsgledehjem". Statsråden skal møte beboere og ansatte på Haugmotun omsorgssenter og høre om hvorfor kommunen valgte å gå inn i samarbeid med "Livsglede for eldre".

Adresse: Lysthusvegen 17 A, Notodden

Kl. 14.30 – 15.30: Borgestadklinikken i Skien

Borgestadklinikken har ulike behandlingstilbud til mennesker som er avhengig av alkohol, medikamenter og narkotika, og som sliter med spillavhengighet. De har en egen enhet for personer med både rusavhengighet og psykiske lidelser. Klinikken behandler også gravide med rusproblemer. Statsråden skal møte pasienter og ansatte og høre om de ulike tilbudene på klinikken. 

Adresse: Håvundveien 381, Skien

Kl. 15.40 – 16.40: Sykehuset Telemark i Skien

Regjeringen arbeider med en stortingsmelding om lindrende behandling og omsorg. Høie skal møte sykehusets ambulante palliative team som reiser ut i kommunene og hjem til pasienter som er i livets sluttfase. Statsråden skal møte en pårørende for å høre om hennes erfaringer med dette tilbudet, det palliative teamet og fastlege som teamet samarbeider med.

Adresse: Ulefossvegen 55, Skien

Kl. 16.45 – 17.45: Mental Helses svartjeneste i Skien

Statsråden skal møte veilederne som døgnet rundt, hele året, besvarer anrop hva mennesker som har behov for noen å snakke med på telefon eller på nett. Pågangen har vært ekstra stor fra romjulen 2019. Flere av vaktene som var på jobb i romjulen vil være til stede.

Adresse: Telemarksgata 11, Skien

Pressen er velkommen til å delta. Statsråden er tilgjengelig for intervju.

Til toppen