Ikke unntak fra innreise- og karantenerestriksjoner for idretten

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Regjeringen videreførte i går svært strenge innreiserestriksjoner, i første omgang til og med 28. februar. Smittesituasjonen med flere lokale og regionale utbrudd og muterte virusvarianter er krevende. På denne bakgrunn har regjeringen besluttet ikke å gjeninnføre unntak fra innreise- og karantenerestriksjoner for internasjonale idrettsarrangementer.

Dette inkluderer verdenscuparrangementer i ski nordiske grener, skiskyting og alpint, samt internasjonale håndball- og fotballkamper.

 - Jeg hadde håpet at det kunne legges til rette for at verdenscuparrangementene i mars kunne gjennomføres som planlagt. Idretten har imidlertid vært tydelige på at de trenger en avklaring i disse dager, og smittesituasjonen tilsier at det per i dag ikke er tilrådelig å innføre innreise- og karanteneunntak i forbindelse med arrangementene, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja 

Innen 1. mars vil det gjøres en fornyet vurdering om unntak fra innreise- og karantenerestriksjoner for arrangementene kan gjeninnføres. Vurderingen skal ses i sammenheng med arbeidet med å videreutvikle de generelle reglene for innreise og karantene.

- Regjeringen er innforstått med at skiforbundet og skiskytterforbundet nok ikke kan vente til 1. mars på en ny vurdering og at dette høyst sannsynlig innebærer at World Cup på ski, alpint og skiskyting må avlyses som følge av manglende unntak fra innreise- og karantebestemmelsene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.