Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Økt interesse for Bangladesh fra norsk næringsliv

Utenriksminister Børge Brende besøkte denne uken Bangladesh, som første norske utenriksminister. Med høy vekst de siste årene har Bangladesh gått fra å være en stor mottaker av utviklingsbistand, til å bli et interessant marked for stadig flere norske bedrifter.

Utenriksminister Brende overvar signeringen av en partneravtale mellom norske Scatec Solar og Khan Company fra Bangladesh. Scatec Solar ønsker å investere i solenergi i Bangladesh. Foto: Ingrid Kvammen Ekker, UD
Utenriksminister Brende overvar signeringen av en partneravtale mellom norske Scatec Solar og Khan Company fra Bangladesh. Scatec Solar ønsker å investere i solenergi i Bangladesh. Foto: Ingrid Kvammen Ekker, UD

– Interessen for Bangladesh er økende, og norsk næringsliv er mer og mer aktivt her. I Dhaka var jeg til stede da norske Scatec Solar undertegnet en første avtale med mål om å investere i solenergi i landet. Jeg møtte også unge, lokale næringslivsledere som er opptatt av å skape jobber og bidra til å innfri ambisjonen om å gjøre Bangladesh til et mellominntektsland innen 2021, sier utenriksminister Brende.

Bangladesh har i løpet av de siste ti årene fått flere millioner ut av fattigdom, og nesten alle barn går i dag på skole. Det er viktige skritt på veien for å nå FNs bærekraftsmål.

Utenriksminister Brende i møte med Banglasdesh’ utenriksminister Mahmood Ali.
Utenriksminister Brende i møte med Banglasdesh’ utenriksminister Mahmood Ali. Foto: Ingrid Kvammen Ekker, UD

– Selv om Bangladesh har hatt fremgang de siste årene, er det også områder som bekymrer når det gjelder menneskerettighetssituasjonen og tegn til økt radikalisering. Dette var jeg tydelig på i de politiske samtalene med blant andre utenriksminister Mahmood Ali. I møtet med finansminister Abul Muhith understreket jeg behovet for gode rammebetingelser for utenlandske, private investeringer. Forutsigbarhet for næringslivet er avgjørende for å sikre videre vekst og utvikling, sier Brende.

Utenriksministeren deltok også på markeringen av den internasjonale morsmålsdagen, der han la ned blomster sammen med statsminister Sheikh Hasina og utenriksminister Ali. Dagen faller sammen med martyrdagen, der Bangladesh minnes drapene på flere studenter som ble myrdet 21. februar 1952, under demonstrasjoner for å kunne benytte sitt eget morsmål, bengali. Bangladesh var del av Pakistan frem til uavhengigheten i 1971.

Til toppen