Kalender

Vis hele kalenderen

13.06.2019

 • Klima- og miljøministeren deltar under åpningen av verdensarvsenteret i Vega

  Ola Elvestuen| Klima- og miljødepartementet

  Sted: Vega

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen deltar på åpningsmarkeringen av verdensarvsenteret i Vega.

  Vegaøyan ble skrevet inn på Unescos verdensarvliste i 2004 som Norges første og eneste kulturlandskapsområde. Vegaøyan er også Nordlands eneste verdensarvområde.

  De siste årene har Vega kommune og Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv i samarbeid med Klima- og miljødepartementet, Nordland fylkeskommune og andre støttespillere arbeidet med å få etablert et verdensarvsenter med spennende formidling og opplevelser. Senteret skal utvikles som en regional og nasjonal attraksjon; et besøks- og kunnskapssenter for Vegaøyans unike verdensarv.

  Verdensarvsenteret på Vega blir et pionerbygg i Norge; det første som bygges med utgangspunkt i autorisasjonsordningen for verdensarvsenter som ble etablert av Klima- og miljødepartementet i 2015. Sentrenes viktigste oppgave er å skape engasjement for verdensarven gjennom god formidling, aktiviteter og opplevelser. Sentrene har videre en viktig rolle i lokalsamfunnene for å bidra til lokal verdiskaping.

  Senteret er samlokalisert med den nye fiskerihavna. Det gir senteret mulighet for å ta imot gjester sjøveien og utvide tilbudet for cruiseturister og andre tilreisende i båt. Ny havn gir også mulighet for å arrangere båtturer direkte fra senteret.

Vis flere hendelser
Til toppen