Lokalmat midt i Oslo

Midt i Oslo lages det lokalmat i særklasse. Winther Ysteri på Aker Brygge og Metervare AS ved Sinsen produserer ost og pølser som nå har fått Spesialitetmerket for flere av sine produkter. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad stod for den høytidelige overrekkelsen av diplomer og plaketter. Det er første gang Spesialitet tildeles produkter fra Oslo.

– Tenk at vi midt i storbyen kan finne produsenter av lokalmat i særklasse. Det er ikke bare langs dype fjorder og høye fjell i Norge vi finner lokalmatprodusenter med fagkunnskap og råvarer som gir oss fantastiske matopplevelser, sier Olaug Bollestad.

Det er en fagjury med bred matfaglig kompetanse som gjennom nøye testing har kommet frem til at produktene fra Winther Yster og Metervare nå får Spesialitetsmerket. Spesialitet er et kvalitetsmerke som skal vise forbrukerne veien til de unike norske mat- og drikkeopplevelsene. 

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad fikk en meter pølse fra Metervar
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad fikk en meter pølse fra Metervare, da hun overrakte Spesialitetsmerket til pølsemakerne på Sinsen. - Det vil hjelpe deg til å overholde en-meterregelen i disse Coronatider sa innehaver Tommy Østhagen. Foto: Landbruks- og matdepartementet.

Pølsefest fra Metervare 

Pølseproduktene fra Metervare er komponert fullstendig fra bunnen av i pølsemakeriet på Sinsen med råvarer fra slakterier i Sør-Norge. Metervare jobber også med å skape engasjement og stolthet i yrket, og har derfor tatt inn fire lærlinger for å blåse nytt liv i pølsemakeryrket. Den første lærlingen fikk fagbrevet  i sommer. 

Winther – et by-ysteri på Aker Brygge 

Hvem hadde trodd at det ligger et ysteri på Aker Brygge. Winther ble etablert i juni 2020 og har i tillegg en restaurant og en delikatessebutikk. Ostene blir altså solgt og spist i de samme lokalene som de produseres. Winther ysteri får melka fra Grøndalen gård rett utenfor lillestrøm.

– Lokalmat midt i storbyen er stor stas! Med tildelingen av Spesialitet til hele 7 produkter tar Oslo-maten steget opp i eliteserien for lokalmat i Norge, sier Bollestad.

Produkter fra Metervare
Produkter fra Winther ysteri
De første i Oslo. Winther ysteri og pølsemakeren Metervare fikk tildelt hele 7 Spesialitetsmerker for sine oster og pølser. Foto: Landbruks- og matdepartementet.