Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Lønnsoppgjøret i staten er i gang

Staten møtte i dag, 23. april, hovedsammenslutningene for å starte årets lønnsoppgjør i staten. Fristen for oppgjøret er 30. april.

I år er det et mellomoppgjør som i hovedsak vil handle om økonomi. I tillegg ble partene i staten under oppgjøret i fjor enige om at det i år også skal forhandles om enkelte elementer knyttet til den nye offentlige tjenestepensjonsordningen.

– Jeg håper at forhandlingspartene sammen kan finne gode løsninger som bidrar til at staten også i fremtiden er en attraktiv og moderne arbeidsgiver som lykkes med å rekruttere, utvikle og beholde kompetente medarbeidere, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Staten vil respektere frontfaget og bidra til å trygge arbeidsplasser både i offentlig og privat sektor. Det er også viktig å legge til rette for handlingsrom og fleksibilitet lokalt i virksomhetene.

Statens personaldirektør, Gisle Norheim, forhandler på vegne av staten. Han møtte i dag representanter for hovedsammenslutningene LO Stat, Akademikerne, Unio og YS Stat.

Fra venstre: Guro Elisabeth Lind, Unio, Egil André Aas, LO Stat, Gisle Norheim, statens personaldirektør, Anders Kvam, Akademikerne, og Pål Arnesen, YS Stat
Fra venstre: Guro Elisabeth Lind, Unio, Egil André Aas, LO Stat, Gisle Norheim, statens personaldirektør, Anders Kvam, Akademikerne, og Pål Arnesen, YS Stat Foto: KMD

Se ytterligere foto på https://www.flickr.com/photos/kmdep/

– Jeg ser fram til konstruktive forhandlinger med partene, sier statens personaldirektør Gisle Norheim.

Informasjon om årets lønnsoppgjør legges på våre nettsider.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen