Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Matglede for eldre

"Kjøkken på sykehjem- eller ikke: Hvordan kan det skapes bedre måltider for eldre og pleietrengende?" Dette er ett av temaene i Pensjonistforbundets debatt i Arendalsuka.

Gylne Måltidsøyeblikk er et satsingsprosjekt fra Landbruks- og matdepartementet for å øke mat- og måltidsgleden for eldre. Måltidene er dagens høydepunkt for mange eldre og pleietrengende, og det handler om mer enn kun ernæring.

Matglede for eldre
Matglede for eldre er et av temaene som blir debattert onsdag 14. august kl. 18.00 Foto: Landbruks- og matdepartementet

– Vi ønsker å videreutvikle Norge som en matnasjon. Innsats knyttet til mat og måltider er viktig, spesielt blant eldre. Det vises at matgleden blir større når de kan velge hva- og når de kan spise, og muligheten til å spise sammen med andre. Dette er et prosjekt jeg har stor tro på, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad. 

I 2018 ble pilotprosjektet Matgledekorpset i Innlandet opprettet. Matgledekorpset skal besøke institusjoner og gi veiledning, råd og inspirasjon for å gi eldre et bedre mattilbud. Prosjektleder Turid Winjusveen Olsen stiller i debatten onsdag 14. august kl. 18.00 og vil legge frem nye erfaringer som er samlet inn fra institusjonsbesøkene.

Til toppen