Historisk arkiv

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris til Gunnar Waagen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Fredag 2.november kunne landbruks- og matminister Bård Hoksrud annonsere Gunnar Waagen som årets vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris etter at 4144 stemmer var talt opp. Utdelingen fant sted under Fagdag norsk mat og drikke i forbindelse med Oste-VM i Bergen.

Gunnar Waagen har lang erfaring innen osteproduksjon, og har gjort en formidabel innsats gjennom en årrekke med å fremme norsk matkultur og norsk ostekultur. Han er en del av det familiedrevne gårdsmeieriet Tingvollost på Saghaug gard på Nordmøre, og har vunnet en rekke priser for sine oster, både nasjonalt og internasjonalt. Blåmuggosten Kraftkar gikk i 2016 helt til topps i World Cheese Awards i San Sebastian, og satte på mange måter ostenasjonen Norge på verdenskartet. 

Nina Sundqvist, Bård Hoksrud og Gunnar Waagen
Landbruks- og matminister Bård Hoksrud annonserte Gunnar Waagen som årets vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i forbindelse med Matmerks fagdag 2018 i Bergen. Foto: Matmerk

– All positiv utvikling skjer mellom personer som har ulike idéer. Innovative miljøer skapes ved at personer som har forskjellig syn respekterer hverandre. Det har vi gjort på hjemmebane og det har vi ikke minst gjort i oste-Norge, sa Gunnar Waagen i Tingvollost. Han fikk den ettertraktede prisen som ble delt ut for 25. gang i år.

Kraftkar fra Tingvoll-ost og Grunnar Waagen, gikk til topps i World Cheese Awards i Spania i 2016.
Kraftkar fra Tingvoll ost og Grunnar Waagen gikk til topps i World Cheese Awards i Spania i 2016. Foto: Richard Faulks