Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Mottok rapport om nordisk energisamarbeid

Olje- og energiminister Terje Søviknes mottok tirsdag rapporten "Nordisk energisamarbeid: Sterk i dag – sterkere i morgen. Rapporten er skrevet av tidligere Nokia-direktør Jorma Ollila på oppdrag fra Nordisk ministerråd.

F.v statsråd Terje Søviknes og Jorma Ollila med rapporten
F.v statsråd Terje Søviknes og Jorma Ollila med rapporten

F.v statsråd Terje Søviknes og Jorma Ollila 

Nordisk ministerråd ba i oktober 2015 Nokias tidligere administrerende direktør og tidligere styreformann i Royal Dutch Shell, Jorma Ollila om å gjøre en strategisk gjennomgang av hvordan det nordiske energisamarbeidet kan utvikles de neste fem til 10 årene.

 -  Jeg vil takke Jorma Ollila for en velskrevet og interessant rapport. Som han peker på er det nordiske energisamarbeidet sterkt i dag, men kan blir enda sterkere, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

Fra venstre Dagfinn Høybråten, Terje Søviknes og F.v statsråd Terje Søviknes og Jorma Ollila

Til stede på pressekonferansen var også generalsekretær for ministerrrådet, Dagfinn Høybråten.

Norge har formannskapet i Nordisk Råd denne perioden. Søviknes  understreker at det nordiske energimarkedet er godt integrert.

- Vi har bevist at det er mulig å bygge opp og utvikle et effektivt regionalt energimarked over landegrensene. Det nordiske energisamarbeidet har vært en god plattform for å utvikle et slikt marked i riktig retning. Jeg vil ta anbefalingene i rapporten inn i det videre arbeidet med å sette riktige prioriteringer for neste formannskapsperiode, fortsetter Søviknes. 

Til toppen