Næringsministeren støtter EM i vektløfting med 300.000 kr

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Søndag starter EM i vektløfting 2016 i Førde og Sunnfjord.

Arrangementet er et av de største og mest omfattende i Norge i 2016. 411 deltakere fra en rekke ulike nasjoner vil besøke Førde i forbindelse med arrangementet, og man regner med 6-7000 gjestedøgn i Sunnfjord. 

-  EM i vektløfting vil også gi norsk reiseliv et løft. Særlig i Førde og Sunnfjord som får mange ekstra gjestedøgn og økt pågang. I tillegg får deltakerne oppleve flott norsk natur, og vi vil også få muligheten til å vise frem Norge gjennom en rekke TV-sendinger i Europa.

Mesterskapet holdes mellom 10. april og 16. april, og skal sendes på Eurosport mellom 4-6 timer hver dag. Forventet daglige seertall i disse sendingene er omtrent 33 millioner. Mesterskapet blir også sendt på Eurosport i land som Australia og Indonesia. I tillegg sender Tyrkia, Polen og Armenia konkurransen direkte på nasjonal TV. I hver av sendingene vil det være en introduksjon av Norge med tittelen "The Fjords of Norway".

-  Dette er en unik mulighet til å fremme norsk natur og reiseliv til en større seergruppe ute i verden. Jeg ser frem til å følge et flott arrangement, og vi ønsker de norske deltakerne lykke til, sier Mæland.