Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny styreleder ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt Nils Kristian Nakstad som ny styreleder ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Oppnevning skjer etter at Svein Richard Brandtzæg har varslet departementet at han ønsket avløsning etter nesten sju år i vervet som styreleder.

– Jeg er glad for at Nils Kristian Nakstad har tatt på seg vervet som ny styreleder. Han sitter allerede i styret og kjenner derfor universitetet godt. I tillegg har han gjennom sin karriere i næringslivet og flere perioder i SINTEF god kjennskap til verdien av forskningen til NTNU og ikke minst kandidatene som uteksamineres, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Skifte av styreleder skjer etter at Svein Richard Brandtzæg ba departementet om avløsning.

– Jeg vil takke for innsatsen han har gjort for NTNU. Under hans tid som styreleder har NTNU videreutviklet seg til å bli en svært solid og fremgangsrik institusjon – og landets største, sier Asheim.

– NTNU har vært gjennom store endringer gjennom disse seks årene. NTNU har et solid  fundament for videre utvikling og det har vært en stor ære og glede å lede styret i disse årene. Jeg mener dette er et godt tidspunkt til å foreta et skifte og jeg håper jeg kan bidra til en god overgang til ny styreleder, sier avtroppende styreleder Svein Richard Brandtzæg.

I tillegg har departementet oppnevnt Bjørn Otto Sverdrup som styremedlem.

Oppnevningene gjelder for den gjenværende styreperioden fra og med 13. mars 2020 til og med 31. juli 2021.

Nye styremedlemmer:

Nils Kristian Nakstad fra Trondheim er nåværende styremedlem og tar nå over som styreleder. Nakstad er administrerende direktør i Enova. Nakstad har lang leder- og styreerfaring. 

Bjørn Otto Sverdrup fra Oslo og er direktør for bærekraft i Equinor.

Styret har totalt 11 medlemmer. Kunnskapsdepartementet oppnevner fire eksterne styremedlemmer og to varamedlemmer. Øvrige styremedlemmer velges av og blant de ansatte og studentene.

Til toppen