Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Økomat for EM-gull i håndball

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk mat skal være med og bringe ny heder til kvinnelandslaget i håndball. I dag bød politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul i Landbruks- og matdepartementet på økologisk lunsj til håndballjentene.

Økologisk mat skal være med og bringe ny heder til kvinnelandslaget i håndball. I dag bød politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul i Landbruks- og matdepartementet på økologisk lunsj til håndballjentene.

Ambassadører for økologisk mat
- Det er flott å kunne samarbeide med dere håndballjenter for å fremme produksjon og omsetning av økologisk mat, sa Kismul til de norske gullfavorittene etter at de hadde gjennomført nærmere 60 intervjuer på en snau time.

- Dere er gode ambassadører for økologisk mat, understreket Kismul.

Statens landbruksforvaltning har inngått en samarbeidsavtale med Norges Håndballforbund, som innebærer at begrepet ”Økologisk” har status som offisiell leverandør for det norske landslaget under Håndball-EM i Norge. Landbruksmyndighetene har forpliktet seg til å levere økologisk mat til spillere, presseområde og VIP-området for den delen av EM som går i Norge.

- Et marked som skal fungere, trenger nok varer og nok forbrukere til å etterspørre varene for at det skal fungere tilfredsstillende. Vi må hjelpe dette markedet i gang. Samtidig er det ingen tvil om at mange ønsker å ha tilgang på økologiske matvarer, fortalte Kismul til håndballjentene.

Regjeringen har som mål at 15 prosent av alle landbruksvarer og all solgt mat innen 2020 skal være økologisk produsert.

Ane Kismul og Thorir Hergeirsson.
Foto: Landslagstrener for kvinnelandslaget i håndball Thorir Hergeirsson overrakte politisk rådgiver Ane Kismul en signert trøye.  

Til toppen