Olje- og energiministeren åpnet Subsea Valley-konferansen

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Rundt 400 deltakere var samlet på Fornebu under onsdagens åpning av årets Subsea Valley konferanse. Tord Lien innledet om situasjonen i petroleumsnæringen, teknologiutviklingen på norsk sokkel og regjeringens bidrag.

- Subsea representerer den mest relevante utbygningsløsningen for størstedelen av funnene på norsk sokkel. Derfor er det svært viktig at industrien jobber videre med å redusere kostnader slik at vi får utbygd flest mulig funn. I det siste har vi fått gode nyheter fra flere av dem, deriblant Trestakk og Snorre 2040. Dette er svært gledelig, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Olje- og energiministeren deltok siden i paneldebatt med Statoils Eldar Sætre og Charles McConnell, tidligere U.S. Assistant Secretary of Energy.I tillegg fikk han også omvisning på en teknologiutstilling som var satt opp for anledningen.

- Jeg er sikker på at industrien vil tilpasse seg og komme enda sterkere tilbake også denne gangen. Vi har både kompetansen og ressursene til å fortsette dette eventyret. Når det kommer til subsea-teknologi er vi fortsatt gode på bunn, sier olje- og energiminister Tord Lien.

(Statsråd Tord Lien i debatt med tidligere US assistant secretary of Energy, Charles McConnell og Statoils konsernsjef Eldar Sætre. Foto: EBM/OED)

(Fra teknologiutstillingen: Statsråden sammen med Pål Bendiksen, Lorents Gran og Marie Ottestad fra OBS Technology. Foto: EBM/OED)

( F.v. Erik Dyrkoren i Blueye som holder en undervannsdrone, statsråden og Preben Strøm, daglig leder i Subsea Valley. Foto: EBM/OED)(Arild Austigard fra Robotic Drilling Systems forteller statsråden om selskapets produkter. Foto:EBM/OED)