Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

INVITASJON TIL PRESSEN:

Opprydding av glasopor i Ottavassdraget i gang

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen reiser til Lom og Skjåk tirsdag 16. april for å bli orientert om arbeidet med å rydde opp i forsøplingen av glasopor i Ottavassdraget.

- Glasoporen utgjør et stort forsøplingsproblem og er en betydelig belastning for naturen i området, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Arbeidet med å rydde opp etter flommen i Ottaelva vil nå starte opp for fullt.

– Vi har kort tid på oss til å rydde før det blir snøsmelting og ny flom. Derfor der det viktig at oppryddingsarbeidet kommer raskt i gang nå, sier Ola Elvestuen.

Høsten 2018 oppstod det en ekstraordinær flom i deler av landet, blant annet i Ottavassdraget som renner gjennom kommunene Skjåk, Lom og Vågå. Flommen tok med seg varelageret til bedriften Glasopor AS. Glasopor er et byggemateriale som består av glass og luft. Glasoporen er spredt over svært store områder. Fylkesmannen har anslått at om lag 15.000 m3 glasopor har kommet på avveie.

Dersom dette ikke blir ryddet opp i før den årlige vårflommen, vil det føre til stor spredning av forsøplingen og forurensning av naturen i mye større områder enn de som er berørt i dag. Det ligger blant annet store mengder glasopor i sårbare områder som er viktig for fuglelivet i området, blant annet i to naturreservater.

Kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver i Klima- og miljødepartementet: Jo Randen, mobil 911 69 463 (t.o.m. søndag 14. april)

eller Martin Lerberg Fossum (f.o.m mandag 15. april), mobil: 468 19 812

Informasjonssjef ved Fylkesmannen i Innlandet: Erik Haugen, mobil: 906 24 048

 

Til toppen