Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Pengedryss til Jentan på Båly

Jentan på Båly får 250 000 kroner til sjømatprosjektet "Hils på fisken".

Tre personer avbildet foran sjømatbutikk.
Live Ueland og Lene Fjeldskår sammen med fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

- Norge har verdens beste sjømat, men likevel ser vi at mange dropper fisk. Derfor er det kjempeviktig med prosjekter som "Hils på fisken". Her får barn se og smake på fantastiske råvarer fra havet, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

Kan nå 750 barn

Jentan på Båly drømmer om å gi flest mulig smaken på sjømat. I tillegg til å drive delikatessebutikk på Båly, har de laget et eget opplæringsprogram for barnehagebarn. Gjennom "Hils på fisken" lar de barna lukte, kjenne på og smake råvarer fra havet.

"Jentan" presenterte konseptet for fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik da han var på besøk i Spangereid i august. Nå ønsker de å utvide programmet. Målet er å besøke inntil 750 barn i 50 barnehager i Sør-Norge.

Stort engasjement

 "Hils på fisken" får nå 250 000 kroner i støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet.

- Jeg kan skrive under på at disse jentene har et smittende engasjement. Og jeg deler troen på at gode kostholdsvaner etableres tidlig. Derfor støtter vi prosjekter som viser at sjømat er godt, kjapt og enkelt å tilberede, sier Nesvik.

Pengene kommer gjennom ordningen Sjømattiltak. Tilskuddsordningen har som formål å stimulere til gode tiltak som på sikt er med på å øke sjømatkonsumet hos den norske befolkningen. Du kan lese mer om ordningen her.

 

Til toppen