Presseinvitasjon: Næringsministeren til Svalbard 4.-7. august

Næringsminister Iselin Nybø reiser til Svalbard 4.-7.august for å møte reiselivsnæringen og for å se nærmere hvordan det går med oppryddingsprosjektet i Svea.

– Korona-viruset har hatt store konsekvenser for reiselivet på Svalbard. Nå reiser jeg opp for å ha dialog med næringen om hva de mener skal til for at reiselivet på Svalbard skal komme seg gjennom denne tiden, og hvordan næringslivet selv kan bidra, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Næringsministeren vil også reise til Svea for å se hvordan det går med oppryddingsprosjektet der. Det er Store Norske som er ansvarlig byggherre for prosjektet.

– Opprydningen av gruvedriften er svært omfattende som følge av strenge krav i Svalbardmiljøloven. Det er gjort mye godt arbeid så langt i opprydningen, men heller ikke opprydningsarbeidet er upåvirket av korona-viruset, sier Nybø.

Næringsministeren skal også besøke en rekke lokale reiselivsbedrifter mens hun er på Svalbard, og få en omvisning på Nærings- og fiskeridepartementets nye lokalkontor i Longyearbyen.