Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Skal diskutere overturisme

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har invitert aktører fra norsk reiseliv til et møte om overturisme. Han ønsker å høre hvilke konkrete utfordringer noen av Norges mest besøkte reisemål opplever, få forslag til hvordan utfordringene kan løses både lokalt, regionalt og nasjonalt, og synliggjøre virkemidlene kommunene allerede har.

Nett-tv Skal diskutere overturisme

Se sendingen her

Se sendingen her

- Veksten i reiselivet må skje på en måte som kommer lokalbefolkningen til gode, og samtidig ivaretar våre unike natur- og kulturressurser. For å lykkes med dette må vi utveksle gode løsninger, som reduserer belastningene knyttet til turisme på norske reisemål, sier næringsministeren.

Destinasjonene som er representert i møtet er blant annet Lofoten, Longyearbyen, Geiranger, Flåm/Aurland, Bergen, Trolltunga, Preikestolen/Kjerag, Tromsø, Lyngen og Senja.

-Dette er reisemål som opplever utfordringer knyttet til høye besøkstall deler av året. Det kan være slitasje på kultur- og naturattraksjoner, redusert fremkommelighet og trafikkpress, eller betydelig økning i leiepriser i boligmarkedet, sier Røe Isaksen.

Hver destinasjon vil i møtet gi en kort presentasjon av sine erfaringer knyttet til overturisme. Møtet vil også gi deltakerne en arena for å utveksle kunnskap og lære av hverandre.

Hva: Næringsministeren diskuterer overturisme med utvalgte norske reisemål

Når: Torsdag 16. januar 2020, kl. 10:45-12:45

Hvor: Regjeringskvartalet, R5, Akersgata 59, Oslo

Påmelding (kun presse): [email protected]

Torbjørn Røe Isaksen skal diskutere overturisme