Private selskaper slutter opp om Indonesias torvmyr-forbud

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

18 private selskaper annonserte i dag støtte til Indonesias planer for å forby ødeleggelse av torvmyr og restaurere ødelagt torvmyr, i forbindelse med generalforsamling i Tropical Forest Alliance i Jakarta.

Indonesia offentliggjorde det planlagte forbudet mot konvertering av torvmyr under klima- og miljøminister Vidar Helgesens besøk til Indonesia i februar.

– Bevaring av torvmyrer i Indonesia er viktig for det globale klima og for å stoppe ødeleggende skogbranner. For å lykkes må myndigheter og næringslivet arbeide sammen. Med dagens støtteerklæring forplikter næringslivsgiganterseg til å bidra med sin del, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Selskapene som i dag annonserte sin støtte til indonesiske myndigheters planer inkluderer en av Asias største papirmasse-produsenter Asia Pulp and Paper, palmeoljeselskapet Wilmar International, og store internasjonale selskaper som Cargill, Kellogg Company, Marks & Spencer, Mondeles International, Nestlé, Unilever og Wal-Mart.

Tropical Forest Alliance er et globalt paraply-partnerskap av private bedrifter, myndigheter og frivillige organisasjoner som jobber for å eliminere avskoging fra verdikjeden for palmeolje, kjøtt, soya, cellulose og papir.

Norges internasjonale klima- og skogsatsing støtter Tropical Forest Alliance med opptil 50 millioner kroner over tre år (2015-2018).

Les hele uttalelsen fra selskapene her:
Pressemeldingen fra Tropical Forest Alliance