Regjeringen gir 50 millioner til årets TV-aksjon

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Årets innsamling går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Mali, Niger og Malawi.

Statsminister Jonas Gahr Støre hadde med seg en gave fra regjeringen på 50 millioner kroner da han gjestet TV-aksjonen 2021.
Statsminister Jonas Gahr Støre hadde med seg en gave fra regjeringen på 50 millioner kroner da han gjestet TV-aksjonen 2021. Foto: Astrid Hexeberg / Plan Norge

Statsminister Jonas Gahr Støre hadde med seg en gave fra regjeringen på 50 millioner kroner, da han gjestet TV-aksjonen søndag 24. oktober 2021. Gjennom aksjonen “Barn, ikke brud” ønsker Plan å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst.

– Vi kan ikke akseptere at 33 000 jenter giftes bort hver dag. Retten til å bestemme over egen kropp og eget liv er en grunnleggende menneskerettighet. Barneekteskap svekker jenter og kvinners tilgang til helsetjenester, fratar dem muligheten til utdanning, og gjør det vanskelig å delta i samfunns- og arbeidslivet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Pandemien har satt arbeidet med å fremme jenter og kvinners rettigheter tilbake. Regjeringen vil arbeide for å snu den negative utviklingen.

– I Hurdalsplattformen sier vi tydelig ifra om at dette vil vi gjøre noe med. Regjeringen vil støtte opp om tiltak for å bekjempe kjønnsbasert vold, og videreføre innsatsen mot barneekteskap i det internasjonale likestillingsarbeidet, avslutter statsministeren.