Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Regjeringen og KS signerte avtale om gjennomføring av Leve hele livet

Regjeringens eldrereform "Leve hele livet" løfter frem 25 løsninger og flere hundre eksempler fra kommunene som skal gi eldre en trygg og aktiv alderdom. Nå har regjeringen og KS signert samarbeidsavtale om gjennomføring av Leve hele livet 2019-2023.

- Jeg er svært glad for å ha KS med på laget. Med Leve hele livet har vi samlet og systematisert tiltakene i kommunene som gir det beste tilbud til eldre. For å lykkes med å spre de gode løsningene over hele landet, er vi avhengig av et tett samarbeid med kommunene som har ansvaret for å gi gode pleie- og omsorgstjenester, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

Løsningene og eksemplene som løftes fram i "Leve hele livet" handler om de grunnleggende tingene som oftest svikter i tilbudet til eldre: Mat og måltider, aktivitet og felleskap, helsehjelp og sammenheng i tjenestene. På hvert av disse områdene inneholder Leve hele livet en rekke forslag til løsninger som understøttes av konkrete eksempler fra kommunene. Reformen handler også om å bygge mer aldersvennlige samfunn som fremmer aktivitet blant eldre. 

Les avtalen mellom KS og regjeringen

Til toppen