Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Returavtale mellom Norge og Pakistan trådt i kraft

Norges returavtale med Pakistan trådte i kraft 1. mai. Avtalen legger til rette for at borgere av Pakistan uten lovlig opphold i Norge kan returneres til sitt hjemland på en ryddig og forutsigbar måte.

– Retur av personer uten lovlig opphold i Norge er en prioritet for denne regjeringen. Det er vesentlig å ha gode, praktiske ordninger for samarbeid med pakistanske myndigheter for retur. At denne avtalen nå trer i kraft er et viktig steg i dette samarbeidet med Pakistan, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (FrP).

Avtalen legger til rette for at borgere av Pakistan uten lovlig opphold i Norge kan returneres til sitt hjemland på en ryddig og forutsigbar måte. Avtalen inneholder blant annet tidsfrister for behandling av anmodninger om retur og hvilke type dokumenter som gjelder for fastsettelse av statsborgerskap.

Norge undertegnet returavtalen 25. januar 2017 med Pakistan. Avtalen ble undertegnet av Norges ambassadør til Pakistan i Islamabad. Begge land har nå ferdigstilt sine interne prosedyrer og avtalen trådte i kraft 1. mai.

Til toppen