Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge gir 20 millioner kroner til FNs barnefond (Unicef) i Den sentralafrikanske republikk

- Situasjonen i Den sentralafrikanske republikk er nå så alvorlig at FNs humanitære system mobiliserer på høyeste nivå. Norge bevilger derfor 20 millioner kroner til FNs barnefond Unicef sin innsats for å beskytte barna i landet. Barn er de aller mest sårbare når krig og konflikt herjer, sier utenriksminister Børge Brende.

- Situasjonen i Den sentralafrikanske republikk er nå så alvorlig at FNs humanitære system mobiliserer på høyeste nivå. Norge bevilger derfor 20 millioner kroner til FNs barnefond, Unicef, sin innsats for å beskytte barna i landet. Barn er de aller mest sårbare når krig og konflikt herjer, sier utenriksminister Børge Brende.

FN og hjelpeorganisasjoner rapporterer om en kraftig forverring i den humanitære situasjonen i Den sentralafrikanske republikken, som følge av eskaleringen av den væpnede konflikten i landet. Volden mot sivile øker, også i hovedstaden Bangui, og stadig flere mennesker fordrives fra sine hjem.

- Noe av det viktigste arbeidet Unicef gjør er å beskytte barn mot overgrep og lidelser som følge av konflikt. De sørger for tilgang til vann, husvære og mat til barnefamilier, og de organiserer trygge, barnevennlige steder der barna kan være i aktivitet og få hjelp til å bearbeide traumatiske opplevelser. Denne viktige innsatsen gir Norge nå et stort bidrag til, sier utenriksministeren.

Norge gir humanitær støtte gjennom FN, Det internasjonale Røde Kors og Leger Uten Grenser i Den sentralafrikanske republikk. Med den siste økningen er det samlede humanitære bidraget 52 millioner kroner. Dette kommer i tillegg til Norges bidrag til FNs fond og programmer i landet.

Til toppen