Sea Change: Tidsbilder fra Europa

EØS-midlene

Hvordan er det å være ungdom i dagens Europa? Tolv anerkjente fotografer satte seg som mål å nærme seg et svar på spørsmålet. Nå foreligger resultatet.

– Utenriksdepartementet er en stolt bidragsyter til prosjektet. Mer enn noe annet dokumenteres den vakre mosaikken av Europas mangfold, sa statssekretær Ingvild Næss Stub under åpningen på Litteraturhuset i Oslo 12. januar (se video over).

     Les mer: Statssekretær Stubs tale under åpningen

Ideen om et fotoprosjekt ble unnfanget langt ned i whiskey-glassene under et nachcspiel i finanskrisens tidlige fase. Det var basert på en nagende følelse. En følelse av et Europa i endring. Et vannskille. En «Sea Change» som også ble navnet på prosjektet.

Tolv fototgrafer har oppsøkt ungdom i tolv europeiske land. Det er blitt over 2500 bilder av og med europeiske ungdommer og deres hverdag. Fra nonner i Praha til fyllefest i Oxford. Fra sauefarmer på Island til gateprotester i Aten.

     Les mer: Fotoprosjektets nettside

Prosjektet et finansiert med støtte fra Utenriksdepartementet gjennom EØS-midlene. Prosjektet er også støttet av Fritt Ord og Litteraturhuset i Oslo hvor utstillingen henger frem til slutten av januar. Deretter skal den på turne i andre europeiske land det neste halvannet året.

Noen av fotografene som har deltatt i Sea Change-prosjektet
Noen av fotografene som har deltatt i Sea Change-prosjektet Foto: Christian Grotnes Halvorsen/UD
Til toppen