Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Sjøvold er ny sjef for PST

Hans Sverre Sjøvold (61) er i statsråd i dag utnevnt som ny sjef for Politiets sikkerhetstjeneste for en åremålsperiode på seks år.

– Som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste vil Sjøvold få en meget sentral og viktig rolle i norsk politi. Han har en solid bakgrunn for arbeidet, og jeg er glad for at han har takket ja til dette viktige samfunnsoppdraget, sier fungerende justis- og innvandringsminister Jon Georg Dale (Frp).

Sjøvold har vært politimester i Oslo politidistrikt siden 2012. Han er utdannet cand. jur. I tillegg har han Politiskolen og en Master of Management fra BI.

Sjøvold har tidligere blant annet vært ekspedisjonssjef og avdelingsdirektør i Justis- og politidepartementet, sjef for Politihøgskolen, politimester i Vestfold politidistrikt og assisterende politidirektør i Politidirektoratet.

Sjøvold tiltrer 1. juni. Før han tiltrer, blir det to fungeringsperioder. Assisterende sjef PST Roger Berg vil fungere fra 1. april t.o.m. 7. mai og fra 27. mai t.o.m. 31. mai. Avdelingsdirektør Beate Gangås vil fungere fra 8. mai t.o.m. 26. mai.

 

Til toppen