Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsråden tok første spadetak for Veterinærinstituttet i Tromsø

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad tok det første spadetaket i bygging av Veterinærinstituttets nye lokaler med obduksjonssal i Tromsø.

– Veterinærinstituttets lokaler i Tromsø og en ny obduksjonssal vil bidra til å overvåke og gi kunnskap om dyrehelse, fiskehelse, dyrevelferd og fôr- og mattrygghet. Å bygge Veterinærinstituttet og NIBIO sine lokaler vegg i vegg vil skape et sterkt landbruksfaglig forskningsmiljø i nord. Forskningen danner kompetanse for regionen, men også for landets matproduksjon, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad. 

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Irene Dahl, Troms og Finnmark Venstre.
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Irene Dahl, Troms og Finnmark Venstre. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Regjeringen ga Veterinærinstituttet 30 millioner kroner til å sikre den regionale tilstedeværelsen i Veterinærinstituttet over hele landet. Om lag halvparten av disse midlene er i henhold til Stortingets vedtak i juni avsatt til å finansiere det nye bygget til Veterinærinstituttet på Holt.  

Veterinærinstituttet peker på at situasjonen i nordområdene og de arktiske områdene med endringene i klima, økt turisme og transport, og i tillegg en noe usikker helsesituasjon i Russland, krever tett oppfølging i forhold til dyrehelse og fiskehelse, fortsetter.

Utbyggingen av lokalene i Tromsø vil gi  fire lokale arbeidsplasser, og vil bli en fasilitet til nytte for hele Veterinærinstituttet med samarbeidspartnere og brukere. 

Fra Venstre: Odd Arild Finnsnes i NIBIO, Gaute Lenvik administrerende direktør i Veterinærinstituttet, Irene Dahl (venstre), landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Vegard Berg Johansen fra Totalentreprenøren.
Fra Venstre: Odd Arild Finnsnes i NIBIO, Gaute Lenvik administrerende direktør i Veterinærinstituttet, Irene Dahl (venstre), landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Vegard Berg Johansen fra Totalentreprenøren. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Det legges til rette for en styrking av forskningen og diagnostikken innen dyrehelse og dyrevelferd med de nye lokalene. Samlokaliseringen skal bidra til synergier med bedre og mer integrert forskning på planter dyr, og miljø, og et mer bærekraftig landbruk i nordområdene. Samhandlingen med Universitetet i Tromsø og øvrige kunnskapsmiljøer i nord blir også viktig for satsingen i Tromsø.

Prosjekteringen av bygget har allerede kommet langt, og det skal stå klart til bruk i løpet av 2020.

Til toppen