Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Stemmerettsjubileet avsluttes med internasjonal konferanse i Oslo

Den 14.-15. november arrangeres konferansen "Women, Power and Politics – The Road to Sustainable Democracy" i Oslo.

På vegne av Stemmerettskomiteen arrangerer FOKUS - Forum for kvinner og utviklingsspørsmål - og Institutt for fredsforskning (PRIO) den internasjonale konferansen som markerer avslutningen på Stemmerettsjubileet.

- For meg handler likestilling om å sikre like rettigheter og muligheter for alle, ikke bare på grunnlag av kjønn, men også uavhengig av alder, etnisitet, funksjonsevne, religion eller seksuell legning. Globalt er kvinners rettigheter og likestilling under press, spesielt de seksuelle og reproduktive rettighetene. Norge vil fortsette å ha en menneskerettighetstilnærming og presse på framover, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne.

Tema for konferansen er kvinners politiske rettigheter og arbeidet for internasjonal fred, sikkerhet og utvikling. Formålet med konferansen er å diskutere de store utfordringene verden står overfor når det gjelder kvinners likestilling og rettigheter.

Konferansen blir åpnet av utenriksministerens stedfortreder, statssekretær Ingvild Næss Stub, etterfulgt av Gro Harlem Brundtland. Fredag vil barne- og likestillingsminister Solveig Horne åpne konferansedagen.

På talelisten er blant andre Helen Clark, leder i FNs Utviklingsprogram (UNDP), Phumzile Mlambo-Ncguka, leder i FNs kvinneorganisasjon (UN Women), Louise Arbour, leder for International Crisis Group, og Shirin Ebadi, tidligere fredsprisvinner. 

Rundt 300 deltakere er påmeldt til konferansen som går av stabelen på Radisson Blu Scandinavia Hotell (Holbergs plass) i Oslo, 14.-15. november. Hashtag: #WWPOslo

Konferansen blir direktesendt på regjeringen.no, følg sendingen torsdag 14. november og fredag 15.november.

Til toppen