Stor interesse for Matgledekorpset

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Det er stor interesse for å få besøk av det trønderske "Matgledekorpset". Hele 19 søknader, små og store kommuner fra kyst til fjell har sendt forespørsel til Fylkesmannen i Trøndelag. Og i dag er Matgledekorpset hos Trondheim Hospital der de møter både ledelse og ansatte fra kjøkken og pleie.

I sin søknad om besøk har Trondheim Hospital skrevet : "Vi ønsker en diskusjon om hvordan vi kan utnytte eget kjøkken, og  få ideer til å gå nye veier. Også hvordan vi kan gjøre maten som varmes opp og arrangeres i postkjøkkenene mere innbydende. Nye ideer?"

Matgledekorpset i Trøndelag.
Matgledekorpset i Trøndelag. I front: Forstander på Trondheim Hospital Sigurd Ingvaldsen Fra venstre: Liv Gystad, Brit Melting, Bjørn Erik Vangen, Inge Johnsen, Lars Erik Vesterdal, Kari Kolle og Andrea Næss Foto: Fylkesmann i Trønderlag

Statsråd Olaug Bollestad, som selv besøkte Trondheim hospital i mai, har uttrykt ønske om at Matgledekorps finner veien rundt om i hele landet.

– Jeg følger spent med på hvordan et bredt sammensatt team av dyktige og inspirerende matmennesker, kan engasjer institusjonene. Erfaringene fra Matgledekorpset i Innlandet viser at samarbeid over fag og forvaltningsgrenser gir raske resultater. Nå ønsker jeg Matgledekorpset Trøndelag lykke til med sitt oppdrag, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Matgledekorpset gir veiledning, råd og inspirasjon til institusjoner for å forbedre mattilbudet til eldre og øke måltidsgleden og trivselen blant beboere på sykehjem.