Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge støtter politisk avtaleutkast for Libya

– Den politiske dialogen i Libya har ledet fram til et endelig avtaleutkast som ivaretar hovedinteressene til begge sider i konflikten. Norge stiller seg fullt ut bak avtalen som FNs spesialrepresentant for Libya presenterte til partene sent mandag kveld, etter langvarige forhandlinger i FN-regi, sier utenriksminister Børge Brende.

Avtalen legger grunnlaget for en politisk overgangsordning som skal ledes av en nasjonal samlingsregjering. Forhandlinger om sammensetningen av regjeringen gjenstår, og spesialrepresentant Bernadino Léon tar sikte på å sammenkalle til nytt forhandlingsmøte rett etter den denne ukens muslimske høytidsfeiring av Eid al-Adha.

 – Jeg oppfordrer partene på det sterkeste til snarlig å akseptere avtalen og ta del i regjeringsforhandlingene. Grunnlaget for en samlingsregjering bør være lagt i god tid før det folkevalgte mandatet til Representantene hus utløper om mindre enn en måned. Det er avgjørende at det internasjonale samfunn innen den tid har én legitim samarbeidspartner i Libya, slik at vi sammen kan møte felles utfordringer, sier Brende.

Til toppen