Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Terje Uv er Årets unge bonde 2013

Terje Uv fra Rennebu i Sør-Trøndelag er kåret til Årets unge bonde 2013. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug gratulerer den unge melkebonden med utmerkelsen.

Terje Uv fra Rennebu i Sør-Trøndelag er kåret til Årets unge bonde 2013. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug kåret Årets unge bonde på Felleskjøpets landbruksmesse ”Bedre landbruk” på Lillestrøm lørdag 9, november.

- Landbruket trenger unge og entusiastiske mennesker som vil overta og utvikle landbruksnæringen. Vi trenger gode forbilder som viser at det går an å lykkes som ung bonde og matprodusent i Norge. Terje Uv og de andre topp 5-kandidatene er gode forbilder og viser fram landbruksnæringen på en veldig god måte, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. 

Om Årets unge bonde
Terje Uv er 34 år og driver slektsgården på Voll i Rennebu i Sør-Trøndelag. Terje er familiefar og har to jenter på 2,5 og 5,5 år. Han har pågangsmot, er pliktoppfyllende og står på for at både familien og dyra skal ha det best mulig. Årets unge bonde har utvidet melkeproduksjonen, samtidig som han viser at det er mulig å ha interesser også utover gårdsdriften. Han har vært allergisk mot dyr siden han var 3 år og bruker maske i fjøset. 

Som lokal rockestjerne og småbarnsfar er Terve Uv til stor inspirasjon for andre unge bønder i Norge. I sommer har han utvidet fjøset slik at det er plass til 38 melkekyr, noe som gjør han til den største melkeprodusent i Rennebu (sett bort fra samdrift). Terje er ikke bare bonde. Han er en fantastisk musiker og spiller gitar i Trondheimsbandet Johndoe. Han spiller også i The South og har spilt i bandet til Ida Jenshus. 

Fra juryens begrunnelse:
Terje Uv er sunt forbilde med et sterkt engasjement for norsk landbruk. Som ung gårdbruker har vinneren inspirert flere i lokalmiljøet og er et kjent navn også utover sitt hjemfylke.

Årets jury som ble ledet av statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal, besto av Årets unge bonde 2012 Per Magnus Værdal, administrerende direktør i McDonald’s Norge AS Olli Kilpi, påtroppende rektor ved NMBU Mari Sundli Tveit, kokk Lise Finckenhagen, styreleder i Felleskjøpet Agri Einar Enger, styreleder i Norges Bygdeungdomslag Gunn Jorunn Sørum og musiker og melkebonde Aasmund Nordstoga.

Grønn utdanning
Årets unge bonde skal være et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender å finne veien til norsk landbruk. Kåring av Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonalds Norge og Felleskjøpet Agri. Dette er en del av Norges Bygdeungdomslags prosjekt Grønn utdanning, som skal rekruttere flere unge til landbruksutdanning. Landbruks- og matdepartementet støtter prosjektet Grønn utdanning.

Kameraten Erik Kvam mottok prisen fra landbruks- og matminister Sylvi Listhaug på vegne av Årets unge bonde Terje Vu.
Kameraten Erik Kvam mottok prisen fra landbruks- og matminister Sylvi Listhaug på vegne av Årets unge bonde Terje Vu. (Foto: LMD)
Til toppen