Tord Lien på åpningen av Energibygget i Drammen

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Olje- og energiminister Tord Lien deltok onsdag på åpningen av Energibygget i Drammen. Bygget er dekket av solcellepaneler både på tak og fasade, som totalt kan produsere i overkant av 100 000 kilowattimer. Enova har støttet prosjektet med 1,5 millioner kroner.

- I dette bygget har utbygger, leverandør og Enova sammen funnet fram til en ny måte å installere solceller på som er kostnadsbesparende, samtidig som det estetiske ivaretas. Bygg som dette vil være viktig for oppbygging av erfaringer og kompetanse rundt solkraftproduksjon i Norge, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Energibygget er et passivhus på 1242 kvadratmeter. Byggherre er Union Eiendomsutvikling og største leietager er Energiselskapet Buskerud. Bygget skal blant annet huse Energiselskapet Buskeruds driftssentral, som er en av landets mest moderne.

Olje- og energiminister Tord Lien (t.h) sammen med Audhild Kvam fra Enova og administrerende direktør i Union Eiendomsutvikling, Trond Åsheim

Olje- og energiminister Tord Lien (t.h) sammen med Audhild Kvam fra Enova og administrerende direktør i Union Eiendomsutvikling, Trond Åsheim (foto: HSI/OED).