Tørrfisk i champagneklassen

- Norge og Lofoten har grunn til å være stolte. Tørrfisk er nå en del av den europeiske mateliten, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Tørrfisk fra Lofoten har som første norske matvare har fått status som beskyttet betegnelse i EU. På søndag ble tørrfisk fra Lofoten ble tildelt betegnelsen under tørrfiskfestivalen i den italienske byen Sandrigo.

 - Det er fantastisk å være her i Sandrigo og oppleve et slikt engasjement for vår norske råvare fra verdens beste kjøkken, sier Aspaker.

Italia er Norges største marked for tørrfisk, og EU-godkjenningen har stor betydning for merkevarebygging.

- Det er ingen andre steder i verden man finner kombinasjonen av skreien som kommer til Lofoten for å gyte og de unike tørkeforholdene som finnes i Lofoten og Røst. EU-godkjenningen er en anerkjennelse av denne unike kvaliteten, sier fiskeriministeren.

 Foto: Fiskeriminister Elisabeth Aspaker og styreleder i Tørrfisk fra Lofoten, Rune Stokvold, mottok EU-utmerkelsen under tørrfiskfestivalen i Sandrigo, Italia, søndag 27. september.