Presseinvitasjon:

Vikingbrød med Bollestad på Verdens brøddag

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad bretter opp ermene og markerer verdens brøddag og FNs matvaredag med å bake varme brødtallerkner - en pizza fra vikingtiden.

16. oktober markeres verdens brøddag og FNs matvaredag. Sammen med Opplysningskontoret for brød og korn, markerer landbruks- og matminister Olaug Bollestad dagen på Losæter bakehus. Det skulpturelle bakehuset, med tre ulike ovner til brødbaking og matlaging, blir denne dagen kulissen for en samtale om bærekraftig matproduksjon, sunt kosthold og Norge sin rolle i å bidra til FNs bærekraftsmål 2 – bekjempelse av sult, viktige temaer.

En bærekraftig matproduksjon

Verdens matvaredag skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle. 821 millioner mennesker, eller om lag 13 prosent av verdens befolkning, er rammet av sult. Hvert år dør nærmere 3 millioner barn under 5 år som følge av sult eller sult-relaterte årsaker. Nesten 2 milliarder mennesker opplever i perioder manglende matsikkerhet. 

FNs bærekraftsmål nummer 2 sier at vi skal utrydde sult innen år 2030.

– Utfordringen er å produsere nok mat til verdens raskt voksende befolkning på en bærekraftig måte som ikke forringer det biologiske mangfoldet eller fremtidige generasjoners muligheter. Her skal Norge ta en posisjon og være med på å lede det videre arbeidet med å bekjempe sult globalt, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Hvor: Losæter Bakehus, Sørenga
Når: Onsdag 16. oktober klokken 08.30 – 10.00

Program:

  • Byggrynsgrøt serveres til frokost.
  • Velkommen ved Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
  • Innlegg ved landbruks- og matminister Olaug Bollestad
  • Anja Bakken Riise/Christoffer Ringnes Klyve, Fremtiden i våre hender 
  • Om Losæter ved Øystein Hvamen Rasmussen, Bybonde i Oslo kommune
  • Statsråden baker varme brødtallerkner (vikingpizza) sammen med Konrad Kopic fra Lofthus samvirkelag og Torunn Nordbø fra Opplysningskontoret for brød og korn.

Kontaktperson for landbruks- og matministeren: 
Mona Raa Ravndal, mob.: 942 97 048.

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad markerer Verdens brødag sammen med Opplysningskontoret for brød og korn på Losæter bakehus. Foto: Torbjørn Tandberg