Historisk arkiv

Historisk arkiv

Generalmajor Eirik Kristoffersen ny forsvarssjef

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Generalmajor Eirik Kristoffersen (51) er i dag utnevnt til ny forsvarssjef. Han vil etterfølge admiral Haakon Bruun-Hanssen som går av med pensjon i august i år. – Eirik Kristoffersen er en forsvarssjef for vår tid. Han har de rette egenskapene for å lede Forsvaret fremover, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Eirik Kristoffersen tar over som forsvarssjef i midten av august
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og regjeringen beordret 12. mai 2020 Eirik Kristoffersen til å ta over som forsvarssjef i midten av august. Foto: Torbjørn Kjosvold, Forsvaret

Eirik Kristoffersen er i dag sjef for Hæren. Han har erfaring fra Hæren, spesialstyrkene, Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) og Heimevernet og tung erfaring fra internasjonale operasjoner. Han er høyt dekorert for sin innsats i Afghanistan.

– Kristoffersen har satt tydelig spor etter seg der han har vært. Han har vist meget gode resultater i Forsvarets spesialstyrker og som sjef for HV. I sin korte tid som sjef for Hæren har han sørget for at oppbyggingen Finnmark Landforsvar nå ligger foran plan, sier Bakke-Jensen.

Forsvarsministeren fremholder at den nye forsvarssjefen vil stå overfor store oppgaver, både hjemme og ute.

– Vi har en sikkerhetspolitisk situasjon og en teknologisk utvikling som vil stille nye krav til Forsvaret. Kristoffersen har både strategisk innsikt og operativt fokus. Han er nytenkende og har vist stor drivkraft og gjennomføringsevne, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten, det er et stort ansvar å bli øverste militære sjef i en sikkerhetspolitisk usikker tid. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og utvikle Forsvaret videre, sier generalmajor Eirik Kristoffersen.

Eirik Kristoffersen ny forsvarssjef
Eirik Kristoffersen ny forsvarssjef Foto: Torgeir Haugaard, Forsvaret

 

Fakta om Eirik Kristoffersen

Født 3. april 1969. Vokst opp i Bjerkvik.

Utdanning:

  • Befalsskolen for Ingeniørvåpenet
  • Krigsskolen Linderud
  • US Marines Corps Command and Staff College, Quantico, Virgina USA
  • US Army War College, Carlisle, Pennsylvania, USA

Tjenesteerfaring:

  • Sjef Hæren
  • Sjef Heimevernet
  • Sjef Plan og øving, Forsvarets operative hovedkvarter (FOH)
  • Nestkommanderende/Stabssjef Forsvarets Spesialstyrker
  • Sjef Forsvarets Spesialkommando
  • Flere utenlandsoperasjoner fra Libanon 1991-1992 og Afghanistan fra 2002 og fremover. Totalt fem deployeringer til Afghanistan (2002, 2003, 2005, 2007 og 2008) samt flere kortere turer til Afghanistan frem til 2014.