Historisk arkiv

Innspillsmøte med bedriftsledere: Hvordan kommer vi styrket ut av krisen?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Finansdepartementet

Finansminister Jan Tore Sanner og næringsminister Iselin Nybø inviterer til innspillsmøte onsdag 3. mars.

Nett-tv Innspillsmøte med bedriftsledere: Hvordan kommer vi styrket ut av krisen?

Se sendingen her

Se sendingen her

Tid: 11.00–12.30.

Møtet er digitalt og kan følges på denne nettsiden.

I håndteringen av koronapandemien har regjeringen lagt vekt på både faglige råd og innspill fra aktører fra blant annet næringslivet. 3. mars vil finansminister Jan Tore Sanner og næringsminister Iselin Nybø møte ledere fra norske bedrifter for å få innspill til hvordan den økonomiske politikken bør utformes fremover, i det som forhåpentligvis er en sluttfase i krisen.

Hva bør myndighetene gjøre og ikke gjøre for best mulig å styrke omstillingsevnen og vekstkraften i norsk næringsliv i tiden fremover? Og hvordan ser lederne for seg at egen virksomhet vil se ut etter krisen? Vil mye være endret?

Det er stor forskjell på hvordan ulike bransjer har blitt rammet av koronapandemien og smitteverntiltakene. Smitteverntiltakene rammer hardt i næringer som lever av at folk møtes eller reiser. Å bevare arbeidsplasser er viktig for å legge til rette for at veksten kan ta seg raskt opp igjen den dagen vi kan åpne opp igjen og vende gradvis tilbake til en hverdag uten restriksjonene vi nå har levd med i et år. Derfor må vi klare å hjelpe flest mulig levedyktige bedrifter gjennom krisen. Samtidig må vi unngå at tiltakene ødelegger for omstilling der det er mulig og nødvendig. Det er viktig for å sikre at norsk næringsliv er vekstkraftig og konkurransedyktig også i fremtiden.

Møtedeltagere:

  • Finansminister Jan Tore Sanner
  • Næringsminister Iselin Nybø
  • Marius Widerøe, leder, Konsertsystemer
  • Gjøran Sæther, administrerende direktør, Fursetgruppen
  • Mariann Øye, hotelldirektør, Hotel Union Øye
  • Tor M. Østervold, administrerende direktør, EcoSubsea 
  • Grete Aspelund, administrerende direktør, Sweco Norge
  • Ole Christian Olssøn, direktør internasjonalisering og partnerskap, Tellu

Møtet starter med en innledning fra alle deltagerne. Deretter blir det diskusjon basert på spørsmål fra dere som følger sendingen. Spørsmål sendes til trw@fin.dep.no før eller under sendingen.