Historisk arkiv

Det Norske Måltid:

Vinnere i utmerkelsene for sunnere kosthold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

TINE og MENY har vunnet Helse- og omsorgsdepartementets utmerkelser for sitt arbeid med sunnere kosthold 2020. TINE vant i kategorien for sunnere produkter med mindre fett i melk og MENY vant i kategorien for sunnere markedsføring med markedsføringsaktiviteter for økt fiskeforbruk. Helse- og omsorgsminister Bent Høie offentliggjorde vinnerne i tilknytning til finalearrangementet til "Det Norske Måltid" 5. februar.

– Produktene skal ikke bare bli sunnere, men de skal smake godt og appellere til forbrukerne, så dette er et møysommelig arbeid, sa helse- og omsorgsministeren ved utdelingen av utmerkelsen til TINE. Melk omsettes i store volum og små endringer i sammensetning kan ha stor betydning for kostholdet og folkehelsen, sier Bent Høie. 

TINE Melkedrikkere
TINE Melkedrikkere. Foto: TINE SA. Foto: TINE SA.

– Vi lar oss lett påvirke i kjøpsøyeblikket og utmerkelsen for sunnere markedsføring er derfor viktig, sier Bent Høie. MENY's 'Sunnspirasjon' med «Fisketirsdag», rabatt på fersk fisk, ukentlige middagstips og fokus på fisk i kundekampanjer, er et viktig bidrag i arbeidet for å øke fiskeinntaket i befolkningen, sier helse- og omsorgsminister Høie. 

MENY "Sunnspirasjon".
MENY "Sunnspirasjon". Foto: MENY

– Det var tre finalister i hver kategori som kjempet om førsteplassen og jeg gratulerer alle som på hver sin måte bidrar til sunnere kosthold, sier helse- og omsorgsministeren.

De seks finalistene ble offentliggjort 19. januar 2021. Andre og tredjeplass innen hver kategori ble også kåret av juryen:

I kategorien sunnere produkter:

2. REMA 1000 med #MerAv grovt

3. Q-Meieriene med Skyr Luftig

 

I kategorien sunnere markedsføring:

2. Bakehuset med influencer marketing

3. Patricias med sunnere gatekjøkken

 

Helse- og omsorgsdepartementets utmerkelser skal hedre aktører for godt arbeid i forbindelse med intensjonsavtalen, som gjør en særlig innsats for å utvikle sunnere matprodukter og oppfordre forbrukerne til å velge sunnere matvaner. Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold er en viktig samarbeidsavtale mellom helsemyndighetene og matbransjen for å bedre kostholdet i befolkningen. Avtalen løper frem til og med 31. desember 2021.

Les mer her: