Historisk arkiv

– Muslimer skal føle seg trygge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

– Vi fordømmer angrepet på moskeen i Bærum lørdag på det sterkeste. Politiet gjør nå alt det kan for at muslimer trygt skal få feire eid i ro og fred søndag, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (FrP).

Et familiemedlem av gjerningsmannen ble lørdag kveld funnet død i Bærum.

– Jeg vil få uttrykke min medfølelse til de pårørende etter drapet i Bærum lørdag, og med dem som var i moskeen under det dramatiske angrepet. Det skal være trygt å gå i moskeen, i kirken og andre gudsrom, sier Kallmyr videre.

Statsråden peker på hvor viktig det er at skal få lov å ha sin religion i Norge.

– Et angrep på religion, enten det er i en moské, en synagoge eller en kirke, det fordømmer vi på det sterkeste.

Oslo politidistrikt har allerede varslet at de vil sørge for ekstra sikkerhetstiltak både i form av økt tilstedeværelse og økt bemanning i forbindelse med eid søndag.

– Jeg forutsetter nå at politiet gjennomfører de nødvendige tiltak for at alle muslimer i Norge skal få feire eid i ro og fred og i trygge rammer, sier justis- og innvandringsministeren.

– Det er en viktig del av vårt demokrati og verdier at våre innbyggerne får utøve sin religion og delta på viktige religiøse høytider. Jeg oppfordrer derfor muslimer om å ikke la seg skremme fra å delta i feiringen av Eid. Norsk politi vil gjøre alt de kan for at dere er trygge under feiringen.

Justis- og innvandringsministeren blir holdt løpende orientert om utviklingen av politiet og politiets sikkerhetstjeneste (PST).