Historisk arkiv

Smittevern i barnehager og skoler: Vurderer å justere tiltakene på gult og rødt nivå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

De siste ukene har smitten på nasjonalt nivå økt, og hurtigspredende muterte virusvarianter gjør smittevern krevende, også på skoler og i barnehager. Nå vil etatene gjennomgå og vurdere justeringer i smittevernveilederne for skoler.

- Det skal være trygt for ansatte og elever i skolen, derfor har vi laget smittevernveiledere med grønt, gult og rødt tiltaksnivå. Men smitteverntiltak har ingen effekt hvis de ikke kan gjennomføres i praksis. Vi har fått mange innspill fra barnehagene og skolene om at de ønsker seg en oppdatering av veilederne etter at de nye virusvariantene har kommet. Vi ser også at det varierer en del hvordan skolene etterlever tiltakene. Derfor er det grunn til å vurdere nærmere hvordan gult og rødt nivå bør praktiseres, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Nå har Helse- og omsorgsdepartementet og Kunnskapsdepartementet bedt Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet om å gjennomgå smittevernveilederne for skoler og barnehager med utgangspunkt i dagens smittesituasjon. Etatene er allerede i gang med prosessen i samarbeid med utdanningsorganisasjonene, KS og kommuner.