Historisk arkiv

Ola Elvestuen til G7-møte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Klima- og miljødepartementet

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen deltar på G7-møte om miljø i Metz i Frankrike søndag til mandag. Møtet samler miljøministrene fra noen av verdens største økonomier, og i tillegg er noen få andre land spesielt invitert.

- Dette er andre gang Norge inviteres til G7-møtet om miljø. Det viser at de store økonomiene i verden legger stor vekt på Norges bidrag i det internasjonale miljøarbeidet, sier Elvestuen. Han er spesielt bedt om å holde innlegg om konkrete tiltak mot plastforurensning.

G7 består av USA, Canada, Japan, Tyskland, Frankrike, Japan og Storbritannia. I tillegg deltar EU.

Landene som er invitert utover dette, er India, Indonesia, Mexico, Egypt, Chile, Niger, Fiji, Gabon og altså Norge.

Møtet tar utgangspunkt i rapporter fra FNs klimapanel og FNs naturpanel, som begge tegner et dystert bilde om miljøtilstanden. Naturpanelets rapport legges flere steder i verden mandag formiddag, og for ministrene i Metz. Landene blir bedt om å presentere sine synspunkter på å redusere klimagassutslippene og ta vare på naturen.

Andre viktige temaer blir hvordan sosiale skjevheter påvirker bærekraftig utvikling i landene, og hvordan plastforurensningen kan reduseres. Videre vil ministrene diskutere kampen mot avskogingen, og ødeleggelsen av verdens korallrev.

Ola Elvestuen ble også nylig valgt til president for miljøforsamlingen i FN Miljø.