Historisk arkiv

Matstreif – kom og smak på Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Den 7. – 8. september fylles Oslo av bugnende matfat med lokale smaker og spesialiteter fra hele Norge. Matstreif har etablert seg som Norges største matfestival med mat og drikke fra mer enn 200 norske utstillere fra hele Norge samlet på Rådhusplassen.

Dette er stedet å være for alle som lurer på hva som rører seg innen norsk mat og drikkekultur og er opptatt av gode smaksopplevelser. Det kommer lokalmatprodusenter fra hele landet for å vise frem det ypperste av hva det norske matfatet har å by på. Fredag 7. september kl. 12.00 vil landbruks- og matminister Bård Hoksrud være med på åpningen av årets Matstreif.

Matstreif 2018 banner
Foto: Innovasjon Norge

Godt over hundre tusen matinteresserte publikummere besøker Matstreif hvert år, der de kan «smake seg gjennom hele Norge», møte, snakke og kjøpe mat fra rundt 200 lokale matprodusenter og utstillere fra hele landet, overvære konkurranser og handle med seg nye spennende regionale matprodukter.

Matstreif er Norges største nasjonale matfestival og arrangeres som en årlig begivenhet av Innovasjon Norge på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.

Glimt fra Matstreif 2017:

Salget i full gang.
Salget i full gang. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge
Diverse grønsaker.
Diverse grønsaker. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge
Rein - Helt på vidda.
Rein - Helt på vidda. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge
Oster fra Gangstad.
Oster fra Gangstad. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge
Smaksprøver.
Smaksprøver. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge
Vang Gård.
Vang Gård. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge