Historisk arkiv

Nytt funn av fugleinfluensa hos en villfugl i Rogaland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Det er funnet et nytt tilfelle av fugleinfluensa hos en kortnebbgås. Totalt er det nå funnet to viltlevende fugler med fugleinfluensa i Rogaland.

– Vi er ikke overrasket, og forventer å finne flere tilfeller fremover. Vi minner om at fugleinfluensa først og fremst utgjør en risiko for fugler da den er svært smittsom mellom fugler. Risiko for smitte til mennesker vurderes av Folkehelseinstituttet som svært lav, sier Ole-Herman Tronerud, seksjonssjef dyrehelse i Mattilsynet

Det er nå viktig at alle følger det såkalte portforbudet. Et portforbud vil si at alle tamfugler skal være under tak, dette for å hindre smitte fra ville fugler. Dette gjelder i første omgang i alle kystkommuner fra og med Rogaland og hele kyststripen opp til Oslo og til og med tidligere Østfold. Vær oppmerksom på at området kan bli utvidet på kort varsel. 

Dersom du finner dødeandefugler (ender, gjess og svaner), måkefugler, vadere, rovfugler og åtseletere (kråke og ravn) oppfordrer vi deg til å kontakte Mattilsynet på telefon 22 40 00 00. 

Råd til næring og hobbyhøns: