Historisk arkiv

Norge til EXPO 2020

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Vinnerkonseptet for den norske paviljongen på verdensutstillingen i Dubai er nå klart.

- Norge har store og viktige havnæringer. Regjeringens mål er at vi skal være en ledende havnasjon. Da må vi delta på arenaene hvor løsninger på verdens utfordringer diskuteres. EXPO 2020 vil være en slik arena, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Tema hav

Norge skal delta på verdensutstillingen EXPO 2020 i Dubai. Den norske paviljongen skal profilere Norge som havnasjon, og vinnerkonseptet ble offentliggjort i dag.

Vinneren av anbudskonkurransen for å bygge den norske paviljongen er et samarbeid mellom Rintala Eggertsson Architects, Expomobilia og Five Currents. Konseptet vil presentere norsk teknologi og bærekraftige grønne løsninger fra havnæringene.

Du kan lese mer om vinnerkonseptet her. 

Spleiselag

Norges deltakelse vil være et spleiselag mellom norsk næringsliv og staten. Innovasjon Norge organiserer Norges deltagelse på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet, Olje- og energidepartementet, og Utenriksdepartementet. De norske hovedsponsorene til EXPO 2020 er Jotun, DNV GL, Equinor, Kongsberg Gruppen. Disse bedriftene sitter i prosjektstyret for norsk deltakelse på EXPO 2020, sammen med LO, NHO og Innovasjon Norge.

Så langt er 190 land påmeldt, inkludert Finland og Sverige.

Sist gang Norge deltok på World EXPO var i Shanghai i 2010.

Du kan lese mer om Expo 2020 på Innovasjon Norges hjemmesider.