Historisk arkiv

Fiskeriministeren vil gi oslobarn smaken på hval

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriminister Per Sandberg gir nærmere 1,2 millioner kroner til Geitmyra matkultursenter og Norsk Hval. Pengene skal gi barn på østlandet gode opplevelser med sjømat.

- Vi skal ta barns kosthold på alvor. Barn og unge spiser mer godteri enn fisk, og sjømatkonsumet i Norge er på vei ned. Å gi barn kunnskap om mat og gode opplevelser er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtida, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Fiskeriminister Per Sandberg møtte elever fra Furuset skole da han delte ut penger til Geitmyra

Geitmyra Matkultursenter har søkt om støtte til å gi minst 10.000 barn gode sjømatopplevelser i år. De har barn på besøk 250 dager i året og har som målsetning at alle som kommer dit skal lære å bli glade i sjømat. De har fått 980.000 kroner i støtte til sitt arbeid.

- Geitmyra er et unikt sted, og jobben de gjør for at flest mulig barn skal bli glad i mat som gjør dem godt er beundringsverdig. På Geitmyra skal ikke barna få høre hvilke valg de bør ta, men få det de trenger for å ta gode valg for seg selv og miljøet. De gjør en utrolig viktig jobb, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Fiskeriminister Per Sandberg besøkte Geitmyra matkultursenter for å dele ut penger til sjømatprosjekter

Fiskeriministeren gir også 200.000 til merkevareforeningen for Norsk Hval. De vil gjennomføre en rekke aktiviteter i samarbeid med Geitmyra Matkultursenter, og har også søkt om støtte til å gjennomføre kurs for barn og unge under Matstreif i Oslo. Målet er å få barn og unge til oppdage hval, og bidra til at hval blir en viktigere del av det norske kostholdet.

- Dette er gode tiltak for å få større oppmerksomhet om hvalkjøtt. Hval er et sunt alternativ til rødt kjøtt og er godt for helsa. Ved å samarbeide med Geitmyra og Matstreif bidrar de til å løfte norsk hval som nok er en ukjent, men spennende råvare for mange barn og unge i Oslo-området, sier fiskeriminister Sandberg.

Se flere bilder fra besøket til Geitmyra på Flickr.  

Bakgrunn

Pengene som deles ut til Geitmyra og Norsk Hval er en del av tilskuddsordningen "Sjømattiltak", en ordning der Nærings- og fiskeridepartementet gir støtte til prosjekter som bidrar til å gi barn og unge gode smakserfaringer med sjømat og skape gode kostholdsvaner tidlig i livet. På sikt er dette med på å øke sjømatkonsumet hos den norske befolkningen. Du kan lese mer om ordningen her. 

Og du kan se hvilke andre prosjekter andre steder i landet som har fått støtte her.