Historisk arkiv

Seks statsministre samlet i Oslo for å diskutere helseteknologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg inviterer statsministrene fra Norden, Baltikum og Storbritannia til Oslo for å diskutere helseteknologi under Northern Future Forum 29. – 30. oktober.

Gruppebilde med alle statsministrene som er tilstede på Northern Future Forum 2018
De nordiske og baltiske statsministrene sammen med Storbritannias statsminister Theresa May på scenen hos Oslo Cancer Cluster i Oslo, 30. oktober 2018. Foto: Kilian Munch/Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg har invitert statsministrene fra de nordiske og baltiske landene og Storbritannias statsminister til Northern Future Forum (NFF). I løpet av de to dagene skal statsministrene sammen diskutere hvordan helseteknologi kan bidra til å løse landenes felles samfunnsutfordringer. Hva er pasientenes og brukernes behov og hvordan kan man utnytte potensialet i teknologiske løsninger som svar på disse?

Statsminister Erna Solberg har med seg tre norske eksperter som skal holde innlegg og bidra i diskusjoner under møtet: Lars Christian Dahle, daglig leder i Dignio, Kristin Braa, professor i informatikk ved Universitetet i Oslo, og Kathrine Myhre, daglig leder i Norway Health Tech.

Uformelt forum om samfunnsaktuelle tema
NFF er et uformelt forum hvor statsministrene fra de nordiske og baltiske landene samt Storbritannia kommer sammen for å diskutere samfunnsaktuelle tema. 

Møtet blir i år arrangert for sjette gang. De tidligere møtene har funnet sted i London, Stockholm, Riga, Helsinki og Reykjavik. I tillegg til statsministre fra ni land er det også invitert næringslivsledere og eksperter på ulike områder for å delta i diskusjonen.

Møtet i NFF skjer rett i forkant av Nordisk Råds sesjon som i år finner sted på Stortinget.

Her kan du se åpningssesjonen og avslutningssesjonen med felles pressekonferanse.

Nett-tv Northern Future Forum

Se sendingen her

Se sendingen her