Historisk arkiv

Nyheter

Statsministeren til World Economic Forum i Davos

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg deltar denne uken på World Economic Forum (WEF) i Davos. FNs bærekraftsmål blir et sentralt tema når over 3000 ledere fra hele verden samles i den sveitsiske byen.

- Jeg ser frem til å møte representanter fra næringsliv, politikk og organisasjoner for å diskutere hvordan vi kan bringe verden fremover, sier Solberg.

«Å skape en felles fremtid i en oppstykket verden» er hovedtemaet for WEF 2018. Statsministeren er i år en av syv møteledere, og hun skal blant annet lede en sesjon om hvordan FNs bærekraftsmål kan oppnås.

- Jeg er spesielt opptatt av at vi må skape et bærekraftig velferdssamfunn, noe som blant annet betyr at både kvinner og menn må kunne ta del i arbeidslivet på like vilkår, sier Solberg.  

Christine Lagarde, som leder Det internasjonale valutafondet, er en av de andre møtelederne på årets WEF. Sammen med statsministeren har hun skrevet en kronikk om at kvinners jobbdeltakelse i betydelig grad bidrar til økonomisk vekst.

Statsministeren skal også ha en rekke bilaterale møter i Davos. Hun møter blant annet FNs spesialutsending for utdanning Gordon Brown, Verdensbankens direktør Jim Kim, Libanons statsminister Saad Hariri og Somalias statsminister Hassan Ali Khaire. 

Se pressekonferansen hvor Erna Solberg og de andre møtelederne på World Economic Forum 2018 ble presentert tirsdag 23. januar.