Historisk arkiv

Solberg møtte Ghanas president Nana Akufo-Addo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg møtte i dag Ghanas president Nana Akufo-Addo som er i Norge på offisielt besøk. De snakket om samarbeid mellom de to landene, om internasjonale forhold og om deres felles rolle som ledere av FNs pådrivergruppe for bærekraftsmålene.

Besøket er en gjenvisitt etter statsministerens besøk i Ghana i mai 2019. I morgen reiser de to til Svalbard, blant annet for videre møter med andre representanter fra FNs pådrivergruppe. De skal diskutere havforvaltning og se nærmere på effekter av klimakrisen. De vil også se eksempler på internasjonalt samarbeid for å håndtere disse effektene, som Svalbard globale frøhvelv og internasjonalt forskningssamarbeid. 

De to regjeringssjefene er utnevnt av FNs generalsekretær til å lede en internasjonal pådrivergruppe for FNs bærekraftsmål, SDG AdvocatesGroup. 

De sitter også begge i FNs høynivåpanel for bærekraftig havøkonomi, og samtalene vil blant annet dreie seg om global mobilisering for å bekjempe klimakrisen og for å fremme bærekraftig forvaltning av havressurser.  

- Jeg har samarbeidet meget godt med president Akufo-Addo de siste årene, og vi møtes regelmessig. Nå ser jeg frem til å vise ham Svalbard, hvor klimaendringene synes tidligere og tydeligere enn mange andre steder i verden. Vi håper at våre møter der kan bidra til den globale mobiliseringen mot klimaendringene, sier statsminister Erna Solberg.

Norges bilaterale samarbeid med Ghana preges av næringslivsarbeid og samarbeid om bærekraftig forvaltning av hav, og besøket vil også innbefatte møter med norsk næringsliv som er engasjert i Ghana.