Historisk arkiv

Statsministeren gratulerer vinnerne av Nobels fredspris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

- Jeg gratulerer Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai med Nobels fredspris i 2014. Prisvinnernes engasjement for å sikre barns rettigheter og skolegang har inspirert en hel verden, sier statsminister Erna Solberg.

I begrunnelsen peker Nobelkomiteen på deres kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom og for alle barns rett til utdannelse, og det er en forutsetning for en fredelig utvikling globalt at barn og unges rettigheter respekteres. 

- Kampen for barns rettigheter og spesielt jenters rett til utdanning er et tema som står mitt hjerte nært. Dette er en av vår tids største utfordringer og en av de viktigste satsingene for regjeringen. Skolegang er det viktigste vi kan gi våre barn. Utdanning hjelper barn ut av fattigdom og sikrer barns rettigheter. Dette er en forutsetning for fred og bærekraftig utvikling, sier statsministeren. 

- Jeg møtte Malala i sommer, og gleder meg til å møte både henne og Satyarthi i forbindelse med prisutdelingen. Jeg ser frem til å diskutere disse spørsmålene med dem når de kommer til Oslo, sier Solberg.