Historisk arkiv

Regjeringen Solberg

Statsminister Erna Solberg: Meningsløst angrep som må møtes med avsky

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Marokkanske myndigheter har opplyst at drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Marokko etterforskes som en mulig terrorhandling.

- Dette er et brutalt og meningsløst angrep på uskyldige som vi møter med avsky og fordømmelse, sier statsminister Erna Solberg.

- Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen mistet livet så altfor tidlig på en brutal måte. Våre tanker og vår medfølelse går til deres familier og venner i sorg, sier statsministeren.

Hun understreker at de skyldige må bli stilt til ansvar. Utenriksdepartementet og norsk politi er i nær kontakt med relevante myndigheter i Marokko og i Danmark.

- Vi har tillit til at marokkanske myndigheter gjør sitt ytterste for å pågripe de ansvarlige for drapet for å stille dem til ansvar. Fra norsk side kommer vi til å bistå marokkanske myndigheter, sier statsminister Erna Solberg.

- At saken nå etterforskes som en mulig terrorhandling understreker betydningen av å bekjempe voldelig ekstremisme. Regjeringen prioriterer dette høyt både i Norge og i vårt internasjonale arbeid, sier statsministeren.