Historisk arkiv

Historisk arkiv

Frode Berg overlevert til norske myndigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Frode Berg ble i dag kl. 11.00 overlevert til norske myndigheter i Litauen. Berg vil komme hjem til Norge og gjenforenes med sin familie.

- Vi er glade for at Frode Berg nå kommer hjem til Norge, som en fri mann. Jeg vil takke litauiske myndigheter for samarbeidet og for den innsatsen de har gjort for å få Berg fri, sier statsminister Erna Solberg.

- Tiden i fengsel har vært en stor belastning for Frode Berg og hans nærmeste. Vi er glade for at han nå kan gjenforenes med sin familie. Vi har arbeidet systematisk for å få Frode Berg hjem helt fra han ble arrestert, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Priv. til red.:
Statsministeren og utenriksministeren vil være tilgjengelige for pressen for spørsmål om overleveringen i kveld, vi vil komme tilbake til eksakt tidspunkt. De vil da være tilgjengelig i presserommet i Regjeringens representasjonsanlegg. Presse som ønsker å dekke dette, må ta med seg pressekort og ID-kort med foto.

Pressekontakt for statsministeren er statssekretær Rune Alstadsæter, telefon 91 55 84 19, e-post ral@smk.dep.no og kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse, telefon 99 21 46 10, e-post ahj@smk.dep.no.

Pressekontakt for utenriksministeren er kommunikasjonssjef Trude Måseide, telefon 95 72 65 10, e-post trude.maseide@mfa.no.