Historisk arkiv

Statsminister Erna Solberg gratulerer Joe Biden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

- På vegne av den norske regjeringen vil jeg gratulere Joe Biden med seieren i presidentvalget. USA er Norges viktigste allierte og vi samarbeider tett på mange områder. Jeg ser frem til å utvikle samarbeidet med USA videre under Bidens ledelse, sier statsminister Erna Solberg.

Det amerikanske valget har vært jevnt. Det har også vært en krevende valgkamp, preget av pandemien.

- Verden trenger amerikansk lederskap for å løse de store globale utfordringene. Vi ser frem til godt samarbeid med Biden-administrasjonen blant annet i FNs sikkerhetsråd og i den internasjonale innsatsen mot koronapandemien og mot klimaendringer. Det er også svært gledelig at Kamala Harris blir USAs første kvinnelige visepresident.

- Det er positivt for demokratiet at det har vært rekordoppslutning om valget. Nå blir det viktig for presidentkandidatene å lede an i å forene og forsone et splittet samfunn. Anerkjennelse av valgnederlag er et viktig ledd i den prosessen, sier statsminister Solberg. 

For regjeringen er det viktigste å ivareta norske interesser. USA er viktig for norsk sikkerhet, økonomi og for norske arbeidsplasser.

- Det tette samarbeidet med USA har vi opprettholdt med ulike presidenter og administrasjoner og vekslende norske regjeringer. Vi ser frem til å opprette dialog med den påtroppende presidentens administrasjon og forsterke og videreutvikle den lange tradisjonen for godt transatlantisk samarbeid, sier Solberg.