Historisk arkiv

Statssekretær Hagen møtte menneskerettighetsforsvarere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Marianne Hagen møtte 11. oktober 16 menneskerettighetsforsvarere fra Hviterussland, Moldova, Russland, Moldova, Georgia, Aserbajdsjan, Armenia, Kasakhstan, Usbekistan og Kirgisistan i Utenriksdepartementet.

Menneskerettsforsvarerne var i Norge i forbindelse med «Anna Politkovskoja-seminaret» som Den norske Helsingforskomiteen arrangerte, og som denne gangen fokuserte på kvinners rettigheter.

- Det var en ære å treffe disse modige kvinnene som står i front for å sikre menneskerettigheter og grunnleggende friheter, sier statssekretær Marianne Hagen.

Hagen understreket at beskyttelse av MR-forsvarere er en hovedprioritering i Norges menneskerettighetspolitikk og viste til resolusjonen om kvinnelige MR-forsvarere som ble vedtatt i 2013 som en viktig milepæl. Kvinnelige MR-forsvarere møter en rekke utfordringer, inkludert særlig risiko knyttet til at de er kvinner, og at de kan oppfattes å utfordre tradisjonelle kjønnsroller.

Statssekretæren fikk et innblikk i hvilke utfordringer MR-forsvarerne møter, og hun uttrykte støtte til det viktige arbeidet de utfører. Hun sa avslutningvis at Norge vil fortsette å støtte MR-forsvarere i bilaterale og multilaterale sammenhenger.